3. PROFIL SCHOPNOSTÍ A DOVEDNOSTÍ (KOMPETENCÍ) |
Obecné kompetence:
- mít základní přehled o kultuře, historii a současnosti svého národa v kontextu evropském i světovém;
- formulovat své názory a postoje ústně i písemně, zvládat základní komunikaci v jednom cizím jazyce;
- organizovat a efektivně zvládat práci v malém týmu včetně jeho vedení, řešit problémové situace;
- mít dovednosti práce s informacemi a využívat informační a komunikační technologie;
- aplikovat základní matematické vztahy, fyzikální a chemické zákonitosti při řešení jednoduchých úloh;
- jednat ekologicky a v souladu se strategií udržitelného rozvoje;
- uplatňovat zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, požární ochrany a požární prevence.
Odborné kompetence:
- zpracovávat jatečná zvířata, drůbež, ryby a zvěřinu;
- těžit a ošetřovat maso a vedlejší jatečné produkty;
- bourat, upravovat a uchovávat maso;
- posuzovat jakost surovin a přídavných látek, polotovarů, masa a masných výrobků;
- uchovávat a skladovat suroviny, přídavné látky, maso a masné výrobky;
- dodržovat technologický postup a používat vhodné stroje a zařízení při výrobě masných výrobků;
- zpracovávat živočišné tuky;
- dbát na výrobu bezpečných potravin;
- obsluhovat stroje a zařízení v provozu masného průmyslu;
- speciálně upravovat, balit, označovat a expedovat maso a masné výrobky;
- zajišťovat hygienu a sanitaci potravinářského provozu;
- vést předepsanou provozní evidenci.
|
|